Nevşehir Belediyesi’nin Ağaçlandırma Seferberliği Sürüyor

 

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’nın talimatları doğrultusunda 2025 yılında doğan bebek, okula başlayan çocuk ve vefat eden vatandaşlarımızın anısına hatıra ormanı oluşturulacak.

Bu amaçla fidanlar 15 Şubat 2026 Pazar günü saat 14.00’de Aksaray Çevre Yolu istikametinde Sümer Mahallesi Ahmet Kemal Dedeoğlu Sokak’ta bulunan 23 Nisan Ortaokulu yanındaki alanda Belediye Başkanı Rasim Arı ve vatandaşlarımızın katılımı ile toprakla buluşacak.

Nevşehir’e yeni yeşil alanlar kazandırmak, topluma ağaç ve orman sevgisi aşılamak, fidan dikme alışkanlığı edindirmek, çevre anlayışının gelişmesine katkı sağlamak amacıyla Nevşehir Belediyesi tarafından hatıra ormanı oluşturulacak.

Proje çerçevesinde 2025 yılı içinde doğan bebekler, ilkokula yeni başlayan öğrenciler ve vefat eden vatandaşlarımız için Hatıra Ormanı alanına fidan dikilecek.

Belediye Başkanı Rasim Arı, 2024 yılı Nisan ayı itibariyle başlayan ve günümüze kadar iki yüz elli binden fazla fidanı toprakla buluşturan ağaçlandırma seferberliğine katkı sağlayan Hatıra Ormanı projelerinin şehre aynı zamanda nefes aldırdığını ifade ederek Nevşehirli bütün vatandaşları 15 Şubat 2026 Pazar günü saat 14.00’de Aksaray Çevre Yolu’nda düzenlenecek hatıra ormanı fidan dikim etkinliğine davet etti.

 

HATIRA ORMANI ETKİNLİĞİ

Tarih : 15 Şubat 2026 Pazar

Saat : 14.00

Yer : Aksaray Çevre Yolu (23 Nisan Ortaokulu Yanı)