“Dünya Şeker Tüketimine Dikkat Haftası” Etkinlikleri Kapsamında Okullarda Eğitim Verildi

 

  19-25 Eylül tarihleri arasında kutlanan “Dünya Şeker Tüketimine Dikkat Haftası” kapsamında, şeker tüketiminin azaltılması ve zararlarına dikkat çekmek amacıyla, İl genelinde eğitim öğretim kurumlarında İl Milli Eğitim Müdürlüğü İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi koordinesinde Diyetisyen Ezgi KAYA tarafından okullarda eğitim verildi. Eğitimlerde, şekerin sağlık üzerindeki olumsuz etkilerine, aşırı şeker tüketiminin obezite, diyabet, kalp-damar hastalıkları, kronik böbrek yetmezliği ve kanser gibi birçok hastalığa neden olabileceği belirtildi.

Diyetisyen Ezgi KAYA, şeker tüketimini azaltmak için şu önerilerde bulundu:

Ambalajlı gıdaların etiketleri okunarak şeker içerikleri kontrol edilmeli,
Şekerli içecekler yerine süt, ayran, kefir gibi eklenmiş şeker içermeyen içecekler tercih edilmeli,                                          
Taze ve meyve kuru meyvelerden gelen doğal şekerlerin tüketimi artırılmalı,
Tatlı tüketimini azaltılmalı,
Şekerli atıştırmalıklardan uzak durulmalı. ‎